Банско стартира утре зимната си подготовка без куп титуляри

Банско стартира утре зимната си подготовка без куп титуляри

Втородивизионния ФК Банско започва утре зимна подготовка без част от основните си футболисти. Треньорският щаб привиква всички налични играчи от 13.30 часа, половин час преди първата тренировка за годината, за да се направи водосвет за здраве. На този етап на разположение на наставника Александър Томаш със сигурност няма да бъдат Георги Ангелов, Мартин Станкев и Любомир Витанов. Ангелов премина в Монтана, Станкев вече е част от елитния Славия и Витанов ще продължи кариерата си в Пирин Благоевград.

Очаква се още няколко от досегашните титуляри да напуснат отбора през зимата, но от клуба не съобщиха имената им, докато няма постигната окончателна договорка за техните трансфери. Селекцията ще се прави в движение в зависимост от напусналите. Сред вариантите за ново попълнение е защитник от Оборище Панагюрище. Първият етап от зимната подготовка на отбора ще премине при местни условия. Ще се ползват основно общинските терени в близост до комплекс "Пири" с цел да се запази терена на стадион "Свети Петър" за остатъка от мачове в първенството на "Б" група. По време на първия въвеждащ етап ще се играят две контролни срещи - с отборите на Миньор Перник и Места Хаджидимово, като допълнително ще се уточнят датите, часовете и местата за игра.

Вторият етап от зимната подготовка е планиран от 3 до 17 февруари и ще премине в турския курорт Алания. Там ще се изиграят пет контролни срещи. До 2-3 дни ще има яснота от страна на организатора за имената на отборите и датите, на които ще се играят срещите. Третият етап от 18 февруари до старта на първенството ще премине при местни условия. Тогава се предвижда да се изиграе един контролен мач на 21 февруари. Треньорският щаб на мъжкия отбор на ФК Банско се прибра от 8-дневен престой в Монако, където обмени опит с колегите си от френския елитен клуб.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти