Джони Велинов: На Стойчо му пожелавам да смени номера на колата

Джони Велинов: На Стойчо му пожелавам да смени номера на колата

Легендарният вратар на ЦСКА Георги Велинов даде интервю, в ко­ето се върна с носталгия към големите мачове за ар­мейците. Той изрази увере­ност, че отборът ще вдиг­не титлата в края на сезо­на.

"Като славен футболист се оформих в ЦСКА. Това за мен бе сбъдната мечта, а с изявите си можех спокойно да гледам хората в очите. Много съм благодарен на Паро Никодимов за подхода към нас при елиминирането на Нотингам. Той ни каза: "Кротко, момчета. Без напрежение, това е момент да се докажете като играчи, да направите подвиг в мирно време". И как да не се моти­вираш?! Но най-паметният ми мач си остава онзи с Реал Сосиедад в Сан Себастиан през 1981 г. 88 минути се иг­ра пред моята врата! Пълен кошмар! И до днес, когато се съберем ветераните, са­мо за този двубой си гово­рим", спомни си Велинов пред клубната телевизия на ЦСКА.

Той разказа и за първото си впечатление от Христо Стоичков: "Веднъж играехме в зала "Чавдар" и той направи зверски шпагат с двата крака на Стойчо Младенов, направо го превъртя. Стойчо взе, че стана, завъртя му един шамар и го остави. А Ицо наведе глава­та, почна да ругае тихичко и му текнаха сълзите. Тога­ва разбрах, че ще стане не­що от него. Имаше стра­стта, хъса, гнева... И му се получи".

"На Стойчо съм му поже­лал да си смени номера на колата - от 3131, да стане 3232. Титлата в края на се­зона ще е наша", изрази уве­реност Велинов.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички