Гарет Бейл най-богат спортист на Великобритания

Гарет Бейл най-богат спортист на Великобритания

Нападателят на Реал Мадрид и националния отбор на Уелс Гарет Бейл е най-добре платеният спортист на Великобритания за 2014 година, показва проучване на "Форбс". Изданието се позовава на испанския ежедневник "АС" за получените от Бейл суми през годината под формата на заплата и бонуси след трансфера му от Тотнъм в Реал на стойност 101 милиона евро (80 милиона паунда), както и от спонсорски договори. 30 милиона евро преди облагането с данъци е сумата, която Бейл е заработил през 2014 година. Две трети от нея са под формата на заплати и бонуси, а 10 милиона са от рекламни договори.

В класацията Бейл изпреварва световния шампион във Формула 1 Люис Хамилтън и спечелилия две мейджър титли в света на голфа Рори Макилрой. Топ 5 на Великобритания в това подреждане допълват Уейн Рууни и Стивън Джерард.

Най-скъпоплатеният спортист в света е боксьорът Флойд Мейуедър-младши, който през септември 2013 година победи Саул "Канело" Алварес в най-големия боксов мач в историята по отношение на хонорарите на двамата боксьори. 85 милиона евро е заработил Мейуедър в разглеждания период.

Топ 5 на най-добре платените спортисти във Великобритания според "Форбс":
1. Гарет Бейл - 30 милиона евро
2. Люис Хамилтън - 26 милиона евро
3. Рори Макилрой - 20 милиона евро
4. Уейн Рууни - 19 милиона евро
5. Стивън Джерард - 16 милиона евро

Още от Спорт и бизнес

Виж всички