Спокойно, не сме стигнали арогантността на кралица Мария Антоанета. Обаче храната си е нещо, което така или иначе присъства в ежедневието на всеки. Ето защо ти събрахме любопитни факти по темата и се надяваме да са ти полезни или поне развлекателни.
Вярваш или не, оказва се, че през целия си живот човек изяжда средно по 35 тона храна. Което не е безумно, но ако си представиш такова количество на куп, наистина ти идва почти да се съгласиш, че си свиня.
Например само във Франция годишно се изяждат близо половин милиард охлюви. Охлюви. Ял ли си охлюви? Според много интелектуалци това е деликатес, но средностатистическите мъже твърдят, че това изобщо не става за ядене.
Морковите помагат да виждаш много по-добре през нощта. И изобщо да виждаш добре. Това се дължи на Витамин А, който се съдържа в зеленчука. Не е нужно да да нагъваш екстремно много моркови като заек, а просто да ги включиш в седмичното си меню си два пъти седмично, съветват специалистите.
Някои храни не са само храни. Фъстъците например се използват и за производство на динамит. И това няма нищо общо с логичното им влияние спрямо стомаха ти.
Можеш ли да повярваш, че средното количество храна, което човек изяжда за година, е около 750 килограма? Да, но е наистина е така. Това не важи за гаджето ти, която яде пакет солети за два дни, а за нормалните хора.
Пърженото пиле е най-ядената храна в ресторантите за всички времена. Не на конкретна верига, а по принцип. След него се нареждат телешкото и спагетите.
1 килограм чипс струва около 200 пъти повече от 1 килограм картофи. И въпреки това ужасно много хора си купуват камари пакети чипс, но не и картофи. И номерът е чипсът да е максимално много и максимално мазен.