Атанас Атанасов: Напълни се с много посредствени чужденци

Атанас Атанасов: Напълни се с много посредствени чужденци

Старши треньорът на Монтана Атанас Атанасов разкритикува привличането на чужденци без нужните качества в българските отбори. Повод за изказването му бе развоят на днешния двубой срещу Нефтохимик, загубен с 1:2.

"Изваждането на Гаджев като смяна с Ивеля ни остави без един човек в средата на терена. В отбора има много некачествени чужденци, които са на по-ниско ниво от българските. Затова и днес не са в групата за мача. Работил съм и друг път с чужденци, качествени играчи, но тези в отбора, както и тези по другите отбори в момента, са напълно посредствени", коментира Атанасов.

Той обясни, че е сменил Гаджев, тъй като съдията го е предупредил, че може да го изгони. "Напълни се с много посредствени футболисти", допълни наставникът.

Атанасов коментира и самата среща, в която Монтана водеше след първото полувреме: "Добро първо полувреме, колебливо второ. Допуснахме два гола от статични положения. Нефтохимик почти нямаше друга ситуация пред нашата врата. Имахме една, две ситуация след гола. Ако бяхме вкарали втори гол, резултатът може би щеше да е различен. Ако сме така организирани, както бяхме през първото полувреме днес, имаме шансове за спасение."

Още от БГ Футбол

Виж всички