Боримиров засвидетелства подкрепа към Митов и отговори на нападките на Пажин и Стоянов (видео)

Боримиров засвидетелства подкрепа към Митов и отговори на нападките на Пажин и Стоянов (видео)

Спортният директор на Левски Даниел Боримиров за пореден път сподели мнението си, че 26-кратният роден първенец е тимът у нас, който дава най-много шансове на млади футболисти. Легендарният полузащитник на “сините” бе категоричен, че промяна в посоката с налагането на таланти няма да има и това ще продължи и наесен. Боримиров призна, че окончателно е пропаднала възможността някой измежду Сърджан Лукин, Джереми де Ноойер, Георги Костадинов и Антонио Аниете все пак да продължи да бъде част от селекцията на Николай Митов и след лятото. Бившият капитан на клуба от “Герена” призова хората, които обичат Левски, да не сипят обиди в социалните мрежи, което беше препратка към поредицата от нападки към старши треньора Митов от страна на двама ексбранители на “синия” отбор - Предраг Пажин и Илиян Стоянов.
Левски - Лудогорец “Създадохме доста положения, което е радващо, но определено ни липсва класа. Мисля, че няма друг отбор в “А” група, който да налага толкова много юноши. С треньорите мислим в една посока. Знаем на кого ще разчитаме догодина и на кого - не, но не смятам, че е коректно да го коментираме толкова рано. Все пак до края на сезона има още няколко мача. Тъй като няма кой да ни измести от третото място, ще използваме тези срещи, за да видим футболистите, които ще бъдат в състава наесен, на какво ниво са. Имаме доверие в нашите юноши и ще продължим да им даваме шансове за изява. Разбира се, ще се постараем да вземем и няколко класни играчи, за да могат малките да растат покрай тях. Повече за селекцията обаче не желая да говоря. Кои футболисти ще останат, кои ще привлечем, ще научите, когато дойде началото на лагера”, заяви след загубата на “Герена” Боримиров.
Левски - Лудогорец “Не мога да кажа кой губи повече в казуса с играчите, които сега остават извън състава. Ще ви кажа обаче, че преговорите с тях окончателно приключиха. Да, факт е, че съм разочарован от факта, че не успяхме да се разберем с някои от тях. Ситуацията обаче е такава и ние ще трябва да си вземем поука, за да не допускаме в бъдеще същите проблеми. Това, което сме си казали с Божидар Краев и неговия мениджър, си е клубна тайна. В България всеки дава мнение, включително и много бивши футболисти на Левски. Тъй като тези хора не се занимават с футбол, не бива да коментират. Може би и вие, журналистите, носите вина, че давате твърде много гласност, трибуна на тези хора. Всеки, който обича Левски, може да вдигне телефона, да ми се обади и да ми каже какво мисли. Останалото обаче не е градивна критика”, допълни още шефът на Левски.

Още от БГ Футбол

Виж всички