Започна ремонтът на осветлението на "Ивайло"

Започна ремонтът на осветлението на "Ивайло"

Започва ремонтът на осветлението на стадион "Ивайло" във Велико Търново, съобщи директорът на общинското предприятие "Спортни имоти и прояви" Петко Павлов. Реконструкцията е финансирана от Министерството на младежта и спорта след многократни разговори между кмета на Велико Търново Даниел Панов и министър Красен Кралев и след изготвен от общинската администрация проект.

Екипът на фирмата, спечелила обявената от спортното министерство обществена поръчка, е направил оглед на състоянието на стълбовете, осветяващи терена. Първият етап от работата предвижда алпинисти да свалят досегашната инсталация и останалото старо оборудване, след което започва премахване на корозирало покритие на мачтите и нанасяне на два слоя нова боя.

Втората фаза включва окабеляването и монтирането на нови електрически табла, както и на 168 осветителни тела. Срокът за ремонта на осветлението е 45 календарни дни след разкриване на строителната площадка. Очакванията са новото осветление да бъде пуснато в експлоатация до края на септември.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички