Боримиров се вихри на малки вратички в отбора на Министерството на финансите

Боримиров се вихри на малки вратички в отбора на Министерството на финансите

В напрегнато дерби футболният отбор на Министерството на финансите (МФ) елиминира в два мача при разменено гостуване трудно с общ резултат 11-10 тима на българската софтуерна фирма ТехноЛогика. Вдъхновени от супер-сблъсъците от елиминационната фаза на тазгодишната надпревара в Шампионската лига отборите решиха да копират формата на най-титулуваният футболен турнир като изиграха по един мач през Страстната и Светлата седмица.


Във всеки един от двубоите в състава на МФ имаше звездно присъствие. В първият това бе легендарният халф на България Даниел Боримиров, а в реванша на вратата застана друга родна легенда Пламен Николов-Пинко, който се завърна в игра за финансистите след повече от 30 месеца пауза. Бронзовите медалисти от САЩ 1994 и бивши съотборници от шампионският тим на Левски от 90-те помогнаха на Кирил Евтимов, Пеев и компания за крайният успех със своя безценен опит и класа. Боримиров се отчете с три гола и две асистеници, докато Пинко обезкуражи играчите на ТехноЛогика с вещи намеси като не допусна гол за времето през което бе на терена.


За МФ в двете срещи освен екс националите участие взеха – Кирил Евтимов, Велин Пеев, Соколов, Симеонов, Бечев, Миланов, Николов и популярният DJ Mascota. За ТехноЛогика най-дейни бяха капитанът им Дани Живков, Георги Николов и Владо Филипов. Отборите се раздваха и на завидна фенска подкрепа, което допълнително допринесе за добро настроение, спортменска игра и положителни емоции.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти