Ефтимова: Определено имах сили за финали

Ефтимова: Определено имах сили за финали

Инна Ефтимова направи четири бягания на Европейското първенство по лека атлетика в Берлин, стигна полуфиналите на 100 и 200 метра и получи контузия. Тя изрази разочарование от получената контузия и сподели, че е имала шанс за нещо повече, ако всичко със здравословното й състояние.

“За съжаление положението с травмата ми стана по-зле в първи коридор. Напрежението падаше точно на контузения ми крак. Но все пак съм доволна, че бягах. Нямаше да си го простя, ако не бях бягала в този полуфинал. Имах сили за финали, определено. Ако бях здрава, мисля, че щях да съм там.Как се чувствам? Разочарована съм, защото се контузих точно тук. За първи път успях да дойда здрава. Докрая се чувствах много добре. Бях подготвена и тук се случиха тези неприятности. Но контузиите са част от играта и никой не е застрахован. Честно казано, нямам обяснение от какво дойде контузията. Възможно е да е от пистата. Чух, че и други състезателки – и спринтьорки, и скачачки, имат подобни на моя проблем. И не са малко на брой. Но все пак няма как да съм сигурна на 100%, че това е причината.

Прогноза за финала – кой ще спечели ли? Много ми се иска да е Ивет. Все пак сме българи, вярвам в нея. Тя е много опитна и се надявам, че ще ни зарадва.“

РАЯ ИВАНОВА, пратеник на Sportal.bg в Берлин

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти