Начева: Не съм разочарована, усещането е страхотно

Начева: Не съм разочарована, усещането е страхотно

Световната шампионка за девойки под 20 години в тройния скок от Тампере 2018 Александра Начева не успя да намери място във финала на еврошампионата в Берлин при жените, след като скочи 13.39 метра (-0.7 м/сек) в най-добрия си първи опит в квалификацията. Най-младата атлетка на това първенство имаше малшанса малко преди нейния първи скок уредбата да се развали и скачачките трябваше да чакат повече от 20 минути състезанието да бъде подновено.

“Още като пристигнах започнах да се вълнувам. Стойко ми казваше: виж този, виж еди кой си. Усещането е страхотно. Може би това изчакване оказа  до известна степен влияние върху резултата. Не дойдох с очаквания, но все пак очаквах малко по-голям резултат. Така се случи.

Сега се чувствам нормално – не съм разочарована, всичко е наред. За по-добър резултат днес ми попречи най-вече голямото вълнение. Когато излязохме на пистата, вече беше станало и много горещо, после дойде и забавянето поради техническа причина. Не мога да кажа, че това са големи фактори, които могат да окажат влияние, но една малка част – може би да”, каза Начева след участието си в квалификацията.

Навършващата след броени дни 17 години скачачка няма намерение да си почива след този шампионат, след като се готви за участие на друг голям форум при девойките през есента: “Не мисля, че ще има почивка преди Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, остават около два месеца и няма как да си почивам. Аз не искам да се оправдавам със сгъстената програма със състезания да оказва влияние. Винаги се опитвам да скачам максимално, за днес това беше максималният ми опит.“

Тя коментира и спомените от Берлин, които ще останат в съзнанието й: “Градът е уникален, казах на Стойко, че бих живяла тук, защото е много подреден и уютен. Хотелът ни е уникален, стадионът е уникален, хареса ми много.“

РАЯ ИВАНОВА, пратеник на Sportal.bg в Берлин

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти