Демирева: Едва ли някой има по-големи очаквания от мен самата

Демирева: Едва ли някой има по-големи очаквания от мен самата

Мирела Демирева стана втората българска атлетка, която се класира за финал на Европейското първенство в Берлин. Сребърната медалистка в скока на виочина от Амстердам преди две години направи два успешни опита в квалификацията на 1.86 м и 1.90 м, които бяха достатъчни да намери място сред финалистките.

“Лесно се получи, но не бих казала, че беше толкова лесно. Бях притеснена, скоковете не бяха кой знае колко хубави, но това нямаше значение. Целта беше да се класирам за финала, така че забравям за състезанието. Щастлива съм, че запазих сили за петък. Една от основните цели беше да усетя пистата, да видя къде е, как стоят нещата. В крайна сметка всяко състезание е различно – смятам, че ще се адаптирам в зависимост от времето в петък. Меря си разбега, засилвам се и скачам.

Не мога да си позволя да кажа, че нещо ми пречи, защото искам да съм тук, искам да скачам на финал и за медал, така че каквито и да са условията, няма значение. Нямам стратегии за финала, ще усетя състезанието на момента, но няма да действам по-различно от действията си през сезона. Това съм аз, скачам аз и така съм най-успешна.

От уважение към близките и към екипа ми аз ще скачам за първото място тук. Познавам се, знам си потенциала, знам, че мога да стана първа и ще дам всичко от себе си. Не мисля, че някой има по-големи очаквания от мен самата, така че смятам, че мога да се справя с всичко”, каза Демирева след квалификацията.

Финалът е в петък в 20:22 часа българско време.

РАЯ ИВАНОВА, пратеник на Sportal.bg в Берлин

 

 

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти