Милена Миткова: Щастлива съм, че стигнах до голям шампионат

Милена Миткова: Щастлива съм, че стигнах до голям шампионат

Милена Миткова е сред дебютантите в отбора ни за Европейското първенство по лека атлетика за мъже и жени в Берлин (Гер). С резултат от 6,42 метра тя се нарежда на 49-о място в световната ранглиста на скок на дължина.

“Много се вълнувам, много съм щастлива, че най-накрая успях да стигна до голям шампионат при мъжете и жените. Нямам търпение да отида в Берлин”, заяви тя днес на летище “София”.

“Целта ми е да направя личен резултат в квалификациите и бих се радвала, ако това е достатъчно за финал. Доста са силни скачачките там, в разпределителните списъци съм с най-нисък резултат, но това не ми пречи да мечтая, че може да се намери място във финала и за мен.

Смятам, че ако нацеля един хубав скок, то резултат над 6,50 метра не би бил проблем за мен, а при още по-добро стечение на обстоятелствата защо не и да си мисля за 6,60. Наистина за момента просто не съм подготвена за повече. Няма как да кажа 6,70-6,80, реалист съм, но 6,50-6,60 е в моите възможности в момента”, каза още Миткова.

“Надявам се атмосферата на Олимпиящадион да ми повлияе добре. Била съм на доста големи състезания от рода на Универсиадата. На доста турнири съм била и смятам, че имам един така натрупан опит с големи скачачки на големи стадиони, така че се надявам да ми повлияе само положително”, завърши тя.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти