Гледай на живо

Очаквайте: Олимпийските надежди на Валентина Георгиева и Кевин Пенев споделят очакванията си за Париж 2024

"Синя България" призова Спас Русев за радикални промени

"Синя България" призова Спас Русев за радикални промени

От ръководството на тръст "Синя България" излязоха с позиция относно случващото се в клуба, като призоваха мажоритарния акционер Спас Русев за радикални промени.

Вижте отвореното писмо след последните събития на "Герена". Публикуваме текста без редакторска намеса:

"Уважаеми г-н Русев,

Преди една година подадохме ръка към вас в качеството ви на мажоритарен акционер и президент на Левски в ситуация на поредната криза. Независимо че сме идеологически противник на модела "Бащица", си даваме ясна сметка, че обществено-политическите реалности в България го правят безалтернативен към момента. Същевременно обаче сме сигурни, че в подобна реалност единственият шанс пред Левски е реформа на всяко ниво в клуба и заемането на позиции от хора с доказан опит и качества. Споделянето на това виждане от ваша страна и декларираното желание да получите доверие за извършването на тази реформа със заложени конкретни резултати е единствената причина за толерантността от наша страна през изминалия период. По този начин ние уважихме вашето желание да извършите сам необходимата реформа, както и сам да носите отговорност за крайния резултат.

Година по-късно смеем да твърдим, че Левски претърпя спортна и морална катастрофа.

Тъй като обаче клубът не е за нас обикновено акционерно дружество, а важна и незаменима част от живота ни, няма да търсим обичайната за подобни случаи конфронтация, а отправяме покана за партньорство и помощ в общото ни качество на акционери. Смятаме, че реформата за която говорим и чиято необходимост споделяме, не търпи никакво отлагане, а невъзможността ви да се справите с нея, отлагането и предприемането на компромисни стъпки са основната причина за спортната и морална катастрофа.

Поради тази причина очакваме спешна среща, на която да обсъдим детайлни стъпки и крайни срокове, като сме категорични, че клубът трябва да предприеме незабавни персонални промени, свързани с отговорността за постигнатите резултати. А именно:

- Старши-треньор заради очевидната невъзможност да създаде конкурентен отбор.

- Скаут заради очевидната невъзможност да се направи адекватна селекция.

- Изпълнителен директор заради очевидната липса на лидерски качества и визия за управлението и развитието на клуба.

Същевременно очакваме и спешно да се попълнят липсващите звена като назначаването на адекватен спортен директор.

Не на последно място искаме да отбележим, че разочарованието от хроничната неспособност на ПФК Левски да изпълнява историческата си роля на отбор, предоставящ искрена наслада от футболната игра има вероятност все по-често да води след себе си грозни сцени, които биха могли да навредят на любимия ни клуб. Изразяваме нашето безпокойство от такива сценарии, както и призоваваме привържениците на Левски към въздържание от подобни действия. Надяваме се ръководството на клуба да вземе адекватни мерки в посока на подобряване на сигурността на стадиона, но най-вече в отстраняване на първопричините за срамните резултати".

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички