Росен Кирилов: Показахме българския дух, който липсва в другите отбори

Росен Кирилов: Показахме българския дух, който липсва в другите отбори

Треньорът на Витоша (Бистрица) Росен Кирилов беше доволен след равенството 1:1 в домакинството на Черно море. Двубоят беше от последния кръг за 2018 година, като "бистришките тигри" завършиха с 20 точки на 11-то място.

"Първото полувреме мачът беше равностоен. Те използваха по-заледената част на терена преди почивката, като опитният Георги Илиев се възползва и вкара. На почивката им вдъхнах доверие. Казах на момчетата, че ще имаме положения и можем да изравним. Промяната беше във високата преса, която наложихме, като пропуснахме и други положения. Радвам се от духа, който показваме тук в Бистрица. Поздравлявам момчетата, като се надявам на пролет, да го показваме и далеч от Бистрица.

Ние имаме 22-ма равностойни играчи, въпреки контузиите имаме кой да замени контузените. В този случай и Кристиан Узунов и Мишо Милчев се справиха. Благодаря на всички момчета, които бяха част от тима през тази есен. Показахме този български дух, на българския футболист. Нещо, което не успяват да покажат изцяло в другите отбори. Визирам чужденците в другите тимове, с които е по-трудно да се работи.

"Целите през 2019 година? Искам да имаме постоянно ниво, да играем винаги за победа. Ще работим върху това, като се надявам да се получат нещата. Ще работим с тези момчетата до края на сезона. Липсва ни още повече агресивност, липсва ни вяра, когато играем срещу големите отбори, изцяло не си вярваме, че можем да вземем нещо - победа или точка. Този път го сторихме срещу тим от първата шестица Черно море, който е един от водещите отбори. А тези момчетата имат качества, ако се отпуснат и играят както днес, ще могат да го сторят", сподели Кирилов.

Още от БГ Футбол

Виж всички