Халф на Лудогорец поема към Швеция

Халф на Лудогорец поема към Швеция

Южноафриканският халф на Лудогорец Мей Малангу може да напусне Разград само пет месеца след трансфера си. Той представлява интерес за някои от клубовете в шведското първенство. Според запознати става дума за Йостерсунд и Хелзинборг.

Както е известно, Малангу е играл в скандинавската страна над 6 години. От 2008 до 2013 година носи екипа именно на Хелзинборг, а след това минава и през хаселхолм и Гьотеборг. Периодът му в Швеция свършва през 2015 година, когато подписва с турския Коняспор. Малангу е шампион за 2011 година, има две купи и две суперкупи. Той дори бе избран за най-добър футболист на шведското първенство през същата година.

В момента в Лудогорец изобилства от вътрешни халфове. След трансфера на Серкан Юсеин, те са вече 7 човека - Светослав Дяков, Густаво Кампаняро, Яцек Горалски, Анисе Абел, Лукас Саша и самият Малангу. Бившият национал на ЮАР не може да премине в първенство, което се провежда в цикъл "есен-пролет", защото вече има мачове за Динамо (Букурещ) и Лудогорец. Шведската лига обаче се провежда във формат "пролет-есен" и там трансфер е напълно възможен. Алсвенскан започва в края на март.

"Меридиан Мач"

Още от БГ Футбол

Виж всички