Гледай на живо

ЕВРО 2024: Словения 1:1 Дания

"Червените" спасяват животи във ВМА

"Червените" спасяват животи във ВМА

Армейски сърца се обединиха зад каузата "Дари кръв, спаси живот!" навръх 14 юни - Световния ден на кръводарителя. Представители на ЦСКА-София и лекари под пагон от Военномедицинска академия дадоха личен пример как един благороден жест може да даде шанс за живот на много болни в беда.

Сред кръводарителите беше треньорът на ЦСКА-София U15 Атанас Борносузов. Легендарният Георги Велинов също подкрепи кампанията.

"Дарих кръв за първи път. Доскоро имах грешна представа за кръводряването, но се поинтересувах, след като клубът организира кампанията и разбрах, че е много полезно и не е страшно. Самият процес продължи 5-6 минути, чувствам се добре и със сигурност ще дарявам и за в бъдеще. Разбрах, че може да се дарява през 2 месеца, следващият път ще доведа и мои приятели. Призовавам всички хора да даряват кръв, защото не ни струва нищо, а спасяването на човешки животи е безценно", заяви Атанас Борносузов пред CSKA.BG.

В кампанията на ЦСКА-София и ВМА застанаха и от Командването на силите за специални операции на Българската армия - военните, които бяха част от незабравимия празник по случай 70-годишния юбилей на ЦСКА. Екип на Кръвния център на отиде на място в Пловдив на 21 юни при командосите, които искат да спасят тежко болни пациенти.

Преливането на кръв и кръвни продукти ежегодно спомага на милиони хора в целия свят. Не се страхувайте да спасявате и вие човешки животи. Всеки желаещ може да дари кръв в Центъра по трансфузионна хематология на ВМА всеки ден от 08:30 до 16:00 часа.


СНИМКА: Официален сайт на ЦСКА-София

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички