ЦСКА-София представи проекти за новия стадион, очаква съвместна работа с държавата (снимки)

ЦСКА-София представи проекти за новия стадион, очаква съвместна работа с държавата (снимки)

ЦСКА-София представи първите проекти за новия стадион, като "червените" споделят, че им предстои сериозна съвместна работа с държавата и Столична община.

Ето какво пишат "червените" на страницата си във "Фейсбук":

Армейци,

основните акционери в клуба Гриша Ганчев и Юлиан Инджов започнаха разглеждането на проектите за нов модерен стадион. В четвъртък две фирми презентираха пред тях своите концепции за бъдещето съоръжение на ЦСКА. Това са фирма "Вамос" с архитект Георги Савов (снимки 1 и 2) и фирма "Design Initiatives" с ръководител на екипа архитект Владо Вълков (снимки 3 и 4). Те запознаха собствениците на клуба с архитектурните планове и строителните решения. В момента мащабният проект е на ниво "предпроектно проучване". Предстоят нелеки процедури в бъдеще освен по избора и одобрението на офертите, така и най-вече по съгласуване и сериозна съвместни работа с държавата и Столична община.


С разрешението на авторите и по желание на Гриша Ганчев и Юлиан Инджов, предоставяме постъпилите на този етап предложения на вниманието на многобройните червени привърженици. Идната седмица предстои разглеждането на още един проект от трета фирма.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти