Българин участва на 202-километров ултрамаратон в Дания

Българин участва на 202-километров ултрамаратон в Дания

Българският атлет Деян Димитров бе един от малцината смелчаци, които приеха предизвикателството да участват в ултрамаратона между Орхус и Скаген в Дания. Трасето бе с дължина от 202 километра, а условията в скандинавската държава през февруари определено не са от най-подходящите за бягане на открито – дъжд и леден вятър. Уникалното предизвикателство към човешките възможности се проведе за първи път, но организаторите бяха поставили 32 часа контролно време за цялата дистанция и 15 часа за половината разстояние.

Началото бе дадено в в малките часове на третата февруарска събота (15.02), като на старт застанаха 11 бегачи. От тях едва трима достигнаха до финала, а Димитров прекрати участието си на 105-я километър.

Деян Димитров е многократен шампион и медалист от държавни и европейски първенства по карате. Бакалавър е от УНСС и магистър по "Международни изслевдания в областта на политиката, тероризма и военните конфликти“ от университета в Орхус. В момента следва магистърска програма в НСА. От години се занимава с бягане на дълги разстояния.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти