Игралият на два пъти в Левски бранител Борислав Стойчев е новият спортен директор на Спортист (Своге). Носителят на Купата на България с Берое ще съвместява две длъжности в тима от Трета лига. Опитният защитник ще продължи да носи капитанската лента на „сините“, тъй като целта пред тима остава завръщане в професионалния футбол.

Успоредно с това Стойчев ще отговаря за организацията, селекцията, както и да помага на наставника Георги Станков. До момента в тима не е имала такава позиция, а целта е да се подобри качеството на работа. Това е първа подобна длъжност за 33-годишния играч. Все още не е ясно дали защитникът ще прекрати кариера след края на кампанията.

"Рано е за такова решение, тъй като преди дни поех тази длъжност – обясни Стойчев. - Чувствам се във форма, мога да дам на отбора още. Времето ще покаже какво ще бъде най-правилното решение". В класирането Спортист е четвърти с 34 точки, на 8 от лидера Миньор (Перник). "Чуковете" обаче са с ново ръководство от пролетта и не е ясно дали организацията ще остане на същото ниво.