Мусаси иска битка с Бейдър за титлата

Мусаси иска битка с Бейдър за титлата

Бившият шампион в средна категория Гегард Мусаси получи шанс да си върне пояса. Той ще се бия за вакантната титла срещу Дъглас Лима през май на Bellator 242 в Калифорния. Мусаси беше в серия от 8 поредни победи, но загуби от Рафел Ловато миналата година и сдаде трона. Гегард се завърна с победа над Лиото Мачида и така заслужи нов шанс за златото. Наскоро Мусаси започна да говори за оттегляне от спорта, но е разбрал, че това е лоша нагласа и вече няма да го прави. Той има няколко цели в бъдеще, които ще преследва, а оттеглянето го оставя на заден план. Една от неговите цели е битка с Раян Бейдър за титлата в горната категория. Ето какво още сподели Мусаси за бъдещето си:

"Не, не, няма да говоря за оттегляне, защото това е лоша нагласа. Току-що подписах нов договор и ще се бия за титлата в средна категория. Може да се бия и срещу Раян Бейдър. Първо трябва да победим Дъглас Лима и след това, някои други постижения, преди да се оттегля. Може би титла в полутежка категория, може да се бия в RIZIN, не знам. Кой знае?

Искам нещата, които оставят някаква следа в историята. Хората ще започнат да говорят, че побеждавам бойци от долната категория и затова мисля, че Бейдър е голямо име, което да победя. Първо трябва да победя Лима. Ако успея да го победя, то тогава най-голямото нещо е Бейдър в полутежка категория. Ако спечеля титлата в полутежка категория, то тогава ще я овакантя, защото не мога да браня 2 титли. Това ще бъде еднократна сделка."

mma.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички