Александър Станков: Българските треньори получават много по-малко доверие от чуждестранните (видео)

Александър Станков коментира предстоящото дерби между Левски и ЦСКА-София. Специалистът сподели и мнението си за доверието, което получават българските и чуждестранни треньори в България. Станков бе гост в "Студио Дерби" заедно с Христо Янев.

25 Христо Янев и Александър Станков преди дербито между "сини" и "червени"

"Колкото и банално да звучи, това е едно от най-големите дербита в България. Независимо в какво състояние са и двата отбора. Знаете, че това е историята на българския футбол. Това е дербито, както в Италия - Милан и Интер, в Испания - Реал Мадрид и Барселона. Вярно е, че преди това дерби беше по-изразено. Надявам се да стане един добър мач. Младото поколение не се вълнува много от футбола. Нещата се промениха. Младите футболисти се вълнуват от други неща. Може би оттам идва разликата в заряда преди този мач. Хубаво е да има чужденци в българското първенство. Когато играят деветима чужденци и двама българи, е различно. Българинът знае историята на това дерби и знае как да подходи".

25 Христо Янев и Александър Станков преди дербито между "сини" и "червени"

"Искам да защитя българските колеги, защото не отстъпваме по нищо от чуждестранните, които идват да работят в България. Бих казал, че има разлика в търпимостта между българските и чуждестранните треньори. Всеки треньор се нуждае от период, в който да покаже своите разбирания за футбола. В отбори като Левски и ЦСКА това се случва трудно. Когато един български треньор получи кредит на доверие от два-три мача и след това бъде заменен, как може да се разберат неговите качества? Нека повече се залага на българското. От младото поколение идва добра вълна треньори. Комерсиализацията във футбола и спорта навлезе тежко".

Още от БГ Футбол

Виж всички