Нено Ненов е новият старши треньор на Ямбол 1915

Нено Ненов е новият старши треньор на Ямбол 1915

Нено Ненов е новият старши треньор на третодивизионния ФК Ямбол 1915. Той беше представен пред футболистите и вече води подготовката на ямболии, като задачата е да спаси тима от изпадане от Трета в четвърта лига.

До момента Нено Ненов, който е бивш футболист на Славия, Спартак (Пловдив), Спартак (Варна), Беласица (Петрич), Дунав (Русе) и гръцките Ханя и Керкира, беше начело на юношите (младша възраст) на родния си клуб Черноморец (Бургас). 17-годишните "акули" са категорични лидери в зона Пловдив.

В Ямбол решиха да вдигнат организацията, като това стана възможно заради активната позиция на новия заместник-кмет - прославения акробат Енчо Керязов, който лично се ангажира с търсенето на спонсори.

"Първата задача е да спасим отбора от изпадане, а след това перспективата е до 2-3 години да се атакува "Б" група, обяви новият наставник и допълни, че със сигурност ще се прави и селекция, за да бъде вдигнато нивото.

След есенния дял на първенството Ямбол е на 16-о място в класирането - точно над чертата на изпадащите, с 12 точки. Толкова има и Димитровград, който е с по-лош баланс в преките двубои. На дъното е Карнобат с 10. От групата обаче ще изпадне един отбор, тъй като Хасково 1957 се отказа от участие.

Още от Трета лига

Виж всички