Национал мина по уникален начин границата заради COVID-19

Национал мина по уникален начин границата заради COVID-19
Спрягат Георги Сеганов за трансфер в Равена
Спрягат Георги Сеганов за трансфер в Равена

Разпределителят на националния отбор по волейбол Георги Сеганов разказа пред Дарик и dsport за култовите си преживявания преди седмица когато заради коронавируса се наложи да се прибере от Турция, където игра в деветкратния шампион Халкбанк.
Национал ще играе в амбициозeн отбор в Италия
"Добре съм, в момента съм в Разлог. Карам 14-дневна карантина, чакам с нетърпение да свърши. Останах толкова дълго в Турция, защото до 9 май не се знаеше дали първенството ще продължи. Федерацията искаше, но клубовете не, а и доста от състезателите си бяха тръгнали от Турция. Ние до последно тренирахме. Подготвяхме се за мач за Купата, гледахме видео, когато треньорът дойде и каза, че няма да играем. След това тренирахме индивидуално в домашни условия. Бях сам, но се чувствах добре, защото с тези комуникации, които има в днешно време постоянно се чувах с приятели ми и семейството ми", сподели Сеганов.

"Наех си кола с шофьор от Анкара до границата с България. Трябваше да мина пеша границата, а майка ми ме чакаше от другата страна. Беше забавно, защото границата на Малко Търново е около 1,5 км, а аз трябваше да я премина с пет куфара. Добре че имаше един човек, който ми помогна с два от куфарите. Иначе сигурно щях да я минавам 2 часа – да отивам, да се връщам", разкри разпределителят.

"Не съм се тествал за коронавирус, нямам никакви симптоми. Чувствам се добре. Можех да се прибера и в София, но предпочетох в Разлог, защото тук мога да изляза малко и на двора. Бях месец и половина затворен в апартамент в Анкара - не исках още 14 дни".

"Супер странно е, че това лято няма да имаме мачове с националния отбор. Последните години не съм имал повече от 10 дни почивка. Необичайно за мен е да имам толкова свободно време. Даже някой път като стана сутрин и като нямам тренировка се чувствам странно", призна бившият играч на ЦСКА.

"Ще изчакаме официално да го обявят от отбора и тогава ще се разбере къде ще продължа кариерата си. В сора прекарах две страхотни години. Незабравими мигове, трудности при първо излизане в чужбина. Сега съм по-мотивиран, сигурен съм, че ще се справя по-добре", сподели още Георги Сеганов, като се очаква само официално от Латина да се оповести, че той се завръща в Италия.

"Относно националния селекционер аз знам това, което се пише по медиите. Смятам, че ще е удачен избор да остане Силвано Пранди с помощник Ники Желязков", каза още 26-годишният волейболист.

Последвайте канала ни в

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти