Ще се съживи ли един от най-великите клубове на ЦСКА?

Ще се съживи ли един от най-великите клубове на ЦСКА?
30-ина души се събраха в подкрепа на хандбалния ЦСКА
30-ина души се събраха в подкрепа на хандбалния ЦСКА

Ще се спаси ли хандбалният ЦСКА от угрозата да бъде закрит е въпрос, който вълнува много хора през последните месеци. Носителят на 10 титли и 10 купи на страната, който е вторият най-успешен клуб в страната в исторически план, е принуден да търси спонсори и да моли за дарения, за да се спаси, тъй като има трябва да напусне залата в комплекс “Къро” в София, тъй като дължи 85,5 хиляди лева на държавата за наеми. Сумата е просрочена и с течащи към нея лихви.

Преди близо два месеца и половина в подкрепа на армейците се събраха около 30-ина души, които призоваха министерството на спорта да откликне на молбата на ръководството на клуба и да се организира среща, с която да се намери изход на спора. “Червените” ще бъдат изгонени от съоръжението, което ще означава и край на съществуването на хандбала в организацията на ОСК ЦСКА. По този повод председателят на сдружението Георги Калчев разкри, че преди 30 години членовете в него са били над 40, а сега вече са около 20.

От февруари тази година хандбален клуб ЦСКА е в предизвестие за напускане на залата, която бе дом на клуба повече от 40 години, което е принудило ръководството на "червените" да търсят изход от ситуацията в създаването на дарителска кампания в платформата bg.helpkarma.com.

Кампанията, която върви отскоро, има за цел да събере 30 000 лева, като до момента са дарени само малко над 2000. Със събраните средства ще се изплати част от задълженията и ще се извършат належащи ремонти на залата.

Хандбален клуб ЦСКА не получава никакво финансиране към настоящия момент, както и в последните поне 10 години при предишното ръководство на клуба. В резултат на това клубът е в затруднено финансово положение – има натрупани задължения за над 50 000 лева, които не позволяват получаване на средства от Министерство на младежта и спорта. Единствената подкрепа идва от фирма на предишен състезател на клуба, която помага с осигуряване на транспорт за юношите, при пътуване за спортни състезания извън София.

Който може и иска да помогне на хандбален клуб ЦСКА, може да го направи ТУК!!!

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти