30-ина души се събраха в подкрепа на хандбалния ЦСКА

30-ина души се събраха в подкрепа на хандбалния ЦСКА

Хандбалният ЦСКА е все по-близо до угрозата да бъде закрит. Носителят на 10 титли и 10 купи на страната, който е вторият най-успешен клуб в страната в исторически план, е принуден да напусне залата в комплекс “Къро” в София, тъй като дължи 85,5 хиляди лева на държавата за наеми. Сумата е просрочена и с течащи към нея лихви.

Вчера в подкрепа на армейците се събраха около 30-ина души, които призоваха министерството на спорта да откликне на молбата на ръководството на клуба и да се организира среща, с която да се намери изход на спора. “Червените” ще бъдат изгонени от съоръжението, което ще означава и край на съществуването на хандбала в организацията на ОСК ЦСКА. По този повод председателят на сдружението Георги Калчев разкри, че преди 30 години членовете в него са били над 40, а сега вече са около 20.

Предвид развоя на събитията и окаяното състояние на хандбалната зала се очаква тя действително да бъде затворена до второ нареждане. Не е ясно каква ще е съдбата й, тъй като има различни слухове за амбиции в комплекса да бъдат раздадени имоти и те да се ползват не по предназначение.

“Тема Спорт”

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти