Има напредък в преговорите между НХЛ и Асоциацията на играчите

Има напредък в преговорите между НХЛ и Асоциацията на играчите
Националната хокейна лига и Асоциацията на играчите в НХЛ напредват в преговорите по предложението за плейофи с участието на 24 отбора, съобщават местните медии. 
Разговорите ще продължат в следващите дни. 
Редовният сезон в надпреварата беше прекъснат на 12 март, като до неговия край трябва да се изиграят още 189 мача.
От НХЛ все още не са обявили конкретна дата за рестарт, но шансовете кампанията да бъде довършена в традиционната схема не изглеждат реалистични, тъй като това ще означава край през август и само два месеца за организиране на драфт, окомплектуване на съставите и подготовка за следващия сезон, което не се приема от клубовете.
Традиционните плейофи включват 16 отбора, по 8 най-добри от всяка конференция, които играят във формат до четири победи от седем мача до определянето на носителя на Купа "Стенли". 
Предложението за 24 клуба в плейофите ще даде възможност редовния сезон да бъде прекратен преждевременно, а повече клубове да участват в елиминациите, с което да получат допълнителни финансови приходи, компенсиращи пропуснатото от съкращаването на кампанията.
Разглеждат се различни варианти за това, които включват намалени серии за определяне на победителите в първите кръгове или мини-турнири във всяка дивизия с мачове през ден, които да излъчат осемте най-добри в двете конференции, които да довършат плейофите в традиционния формат.

Още от Зимни спортове

Виж всички