Лампард защити Дийни и другите играчи на неговото мнение

Лампард защити Дийни и другите играчи на неговото мнение
Капитанът на Уотфорд: Какво ще ми направят, ако не искам да се върна? Ще ми вземат парите ли?
Капитанът на Уотфорд: Какво ще ми направят, ако не искам да се върна? Ще ми вземат парите ли?

Мениджърът на Челси Франк Лампард се изказа в защита на тези играчи, които са резервирани по отношение на намеренията за подновяването на сезона в Премиър лийг. Капитанът на Уотфорд Трой Дийни направи вчера едно от най-категоричните изказвания в тази посока, което предизвика доста противоречиви реакции. 

В понеделник клубовете трябва да гласуват дали да подновят тренировките и да задействат "проект рестарт", според който сезонът ще продължи на 12-и или 19-и юни. 
"Всеки се справя с тази ситуация по различен начин. Хора като Трой Дийни трябва да имат пълната свобода да говорят, защото го правят от сърце. Мисля, че трябва да подобрим комуникацията с играчите, за да разберат през какво преминават и след това да вземат своите решения. Моите момчета са добри момчета, а съм сигурен, че и останалите мениджъри биха казали същото за своите играчи. Те са водени от добрите намерения и чувства към своите семейства. Но те искат да се върнат и да започнат да работят. Нямат търпение да играят футбол. Мисля, че важната част от моята работа в момента е да бъда в най-голяма степен съпричастен с играчите. Не може просто да им кажете "момчета, ще вървим по този път", защото това е ситуация, която е непозната за всички. Това не е някаква стачка или нежелание на някой да тренира. Нито е спор на един футболист с друг. Това е нещо, което засяга всички играчи и техните семейства", заяви Лампард. 

"Ние вече планираме подновяването на тренировъчния процес, но все още уточняваме някои неща. В понеделник ще има гласуване, на което ще се реши въпроса за рестарта на тренировките. След това ще бъде нужно да направим тестове за коронавирус. И едва след това ще можем да започнем да се готвим отново. Мисля, че това може да стане от средата на следващата седмица. Вече обсъждахме с помощниците ми как ще изглежда първата фаза от тренировките, защото заради ограничения те ще трябва да изглеждат по по-друг начин", добави мениджърът на "сините от Лондон". 


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички