Правителството подкрепя безплатното излъчване на мачовете от Премиър лийг

Правителството подкрепя безплатното излъчване на мачовете от Премиър лийг
Премиър лийг безплатно в YouTube, но има едно условие
Премиър лийг безплатно в YouTube, но има едно условие

Британското правителство потвърди за плана за безплатно излъчване на оставащите 92 мача от Премиър лийг. За това предложение се знаеше от няколко дни, а днес то ще се дискутира на срещата, на която трябва да се вземат решение за бъдещите стъпки на “План рестарт”. Целта е по този начин феновете да си стоят вкъщи, а не да правят опити да се събират на групи - вероятно в близост до стадионите.

“Работим усилено, за да помогнем на хората в тези тежки за тях времена. Важно е те да не напускат домовете си”, обясни Оливър Доудън, който е държавен секретар на Комисията по дигитални технологии, култура, медии и спорт.

Идеята е срещите да не се застъпват като начален час, за да могат всички да бъдат излъчени пряко и безплатно в каналите на Sky и BT Sport, в това число и в YouTube. Отделно според плана Amazon също ще предава част от мачовете, а ВВС ще има възможност да показва по-дълги репортажи.

Доудън потвърди и за стремежа на рестарт на първенството от средата на юни. Преди това обаче днес клубовете от Премиър лийг трябва да приемат здравния протокол за подновяване на групови тренировки.

Още от Футбол свят

Виж всички