Случай отпреди пет години хвърля в смут - на колко години е всъщност Али Соу?

Случай отпреди пет години хвърля в смут - на колко години е всъщност Али Соу?
И на "Армията" свиват бюджета за заплати
И на "Армията" свиват бюджета за заплати

Голмайсторът на ЦСКА-София Али Соу може да се окаже с шест години по-стар отколкото пише в картотеката му. Поне за такова нещо твърди агенция "АП" в свой материал отпреди пет години и половина.

През 2014 година отборът на Гамбия до 20 години играе квалификационен мач срещу Либерия и печели с 1:0. При проверка тогава обаче се оказва, че гамбийците са използвали петима играчи, които са родени по-рано от 1995 каквито са били изискванията са тази възрастова група. Според информацията Али Соу е един от тези играчи, като цитатът на агенцията е следният:

"Един от играчите - нападателят Али Соу от италианския Киево може да е на 25 години, съобщават от Африканската футболна конфедерация, след като са намерени документи от 2012 година, които посочват за негова рождена дата 14 октомври 1988"."Това е чисто административна грешка отпреди години. Сигурен съм, че има някакво недоразуение", казва президентът на гамбийската федерация по това време Мустафа Кебе.

В ЦСКА-София Соу е с картотека с рождена дата 14 юни 1994 г., което също го прави невалиден участник във въпросния мач с Либерия. Не е изключено обаче проверка на Киево на по-късен етап да е показала различна информация от тази през 2014 година, тъй като официалните документите на Соу за картотека в Италия остават непроменени.

За неправомерните си действия Гамбия получава сурово наказание - 2 години изваждане от национални и клубни първенства на "черния континент". Шест месеца по-късно обаче нормализиращата комисия на АФК вдига наказанието, но без да оправдава действията на гамбийската федерация.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти