Антони Здравков: Абсурдно е да се правят изключения в тази ситуация

Антони Здравков: Абсурдно е да се правят изключения в тази ситуация

Ботев (Враца) бе от първите клубове у нас, които намалиха възнагражденията на играчите и треньорите си за периода на извънредно положение. За това, липсата на мачове и тренировки и бъдещето, старши треньорът Антони Здравков говори в интервю за "Тема Спорт".

- Г-н Здравков, как сте, как минава ежедневието ви?

- Благодаря, добре съм. Иначе е тотална скука. Гледаш някой филм, някой стар мач, почетеш нещо - от всичко по малко. Уплътняваме ежедневието си с неща, с които не сме се занимавали от доста време, защото то все не е достигало за някои от тях. Ще се опитаме по най-добрия начин и възможно най-бързо да прескочим това бедствие.

- Поддържате ли връзка с играчите, в какво състояние на духа ги намирате?

- Положението за тях не е трудно, а е невероятно трудно, тъй като има много забрани - за посещение на паркове, на стадиони, където можеше да провеждат по-пълноценни тренировки. Сега се готвят в домашни условия, доколкото е възможно да поддържат някакъв... ритъм не може да се каже, но поне тонус.

Ботев (Враца) направи дарение на болница
Ботев (Враца) направи дарение на болница

- Надявате ли се въпреки извънредното положение в страната да има някаква възможност за тренировки на отборите - по двама, по трима, четирима?

- Мисля, че е абсурдно да се правят изключения в тази обстановка. Футболът не е индивидуален спорт, за да се тренира по двама, по трима или четирима. Няма как да се случи. Да, от гледна точка на това да тичат - може. Но до 13 май има толкова много време. 

- Какво е вашето мнение за доиграването на шампионата?

- Най-хубавото нещо е да се изиграят всички мачове, но, като гледам как стоят нещата, не виждам как ще стигне времето за това. Ако, грубо казано, започне да се играе в периода 5-10 юни, защото отборите ще трябва да проведат миниподготовки, просто не виждам как ще стане. Може да има и някакъв съкратен вариант.

Кметът на Враца: Момчетата показаха, че държат на Ботев
Кметът на Враца: Момчетата показаха, че държат на Ботев

- Финансово как са нещата в Ботев (Враца)? Вие бяхте от първите клубове, които реагираха и намалиха заплатите...

- Това е съвсем нормално. Ние сме малък клуб. Нямаме кой знае какви финансови средства и трябва да се съобразяваме с това. Колкото повече се удължава сезонът, толкова повече ще ни бъдат необходими пари. Затова по-добре сега да се намалят разходите.

- Ще доведе ли до рестарт на футбола у нас тази криза, през която клубовете немунуемо ще минат?

- Едно нещо ще се случи със сигурност  повече отбори ще започнат да търсят български футболисти.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички