FIFPro: Обезпокоени сме от едностранното намаляване на заплатите

FIFPro: Обезпокоени сме от едностранното намаляване на заплатите

Международната федерация на асоциациите на професионалните футболисти излезе със специално комюнике, относно намаляването на заплатите на играчи в страните, сполетени от коронавируса.

"Ние получаваме много съобщения с молба за помощ от професионални футболисти. В създалата се ситуация се опитваме да направим всичко възможно за подкрепа на футболните профсъюзи в отделните държави", се казва в съобщението.

"Въпреки че сме сме радостни от сътрудничеството на заинтересуваните страни на международно равнище, сме много обезпокоени от това, че значитебен блой клубове в някои страни разгрогват договорите с играчите или едностранно им намаляват заплатите.

Призоваваме клубовете, изпитващи краткосрочни финансови затруднения, да се срещнат с националните синдикати на футболистите, за да се стигне до справедливо договаряне, което в равна степен да взема предвид интересите както на работодателите, така и на играчите", се казва още в изявлението на FIFPro.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти