Има план за Премиър лийг - сезонът се подновява на 1 юни и приключва за шест седмици

Има план за Премиър лийг - сезонът се подновява на 1 юни и приключва за шест седмици
Без мачове в Англия поне до 30 април, сезонът се удължава за неопределено време
Без мачове в Англия поне до 30 април, сезонът се удължава за неопределено време

Ръководството на Висшата лига на Англия вече изготвя план, по който настоящият сезон да бъде подновен и да завърши с пълния обем от срещи. В четвъртък бе взето решение да се удължи срокът, в който няма да има мачове на никакво ниво. За момента шампионатът е спрян до 30 април, но е почти сигурно, че ще има поне още едно отлагане. Според "Телеграф" планът, който на този етап изглежда най-реалистичен, е кампанията да бъде рестартирана на 1 юни и в рамките на следващите шест седмици да се изиграят оставащите 92 мача от Премиър лийг. Двубоите ще се проведат при закрити вратата. Ако тези срокове се спазят, това ще даде възможност новият сезон също да започне по план - на 8 август, т.е. близо четири седмици след приключването на стария.

Това напълно кореспондира с решението на УЕФА да отложи Европейското първенство с една година, за да получат възможност отделните шампионите да приключат през лятото. Евро 2020 трябваше да завърши на 11 юни, а шестата седмица след първи 1 юни приключва на 12-и, така че плановете на клубовете за подготовка за новия сезон няма да се променят особено при този вариант.

В същия срок ще завърши и надпреварата за ФА Къп, така че телевизионните компании ще могат да излъчат всички заложени в договорите мачове до края на сезона.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички