На Острова започнаха да анулират сезоните

На Острова започнаха да анулират сезоните
В Англия взеха важно решение, което може да подскаже какво би се случило и с шампионата в Премиър лийг, ако кризата с коронавируса не бъде преодоляна скоро. С решение на Футболната асоциация се прекратяват всички първенства в аматьорските дивизии под трите дивизии, които съставляват Националната лига - петото ниво на футбола на Острова. Всички резултати се анулират, като се води нулев сезон без изпадащи и влизащи в по-горните дивизии.
ФИФА има решение на казуса с договорите, които трябва да изтекат преди края на сезона
ФИФА има решение на казуса с договорите, които трябва да изтекат преди края на сезона
В женския футбол пък мярката е още по-крайна, като активни засега остават само шампионатите в най-горните две лиги - Чемпиъншип и Супер лийг.
 
От ФА обявиха, че преразглеждат всички възможности, за да може турнирът за Купата на Англия при мъжете да се доиграе. В момента надпреварата е спряна на фазата на четвъртфиналите.
“Взетите решения са за доброто на самата игра - се казва в официалната позиция на ФА. - Винаги нашата основна задача в такова време е да гарантираме безопасността, благосъстоянието на клубове, играчи, персонал, официални лица, доброволци и привърженици.”
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички