Премиър лийг ще наруши договор за милиарди, ако първенството не завърши до края на юли

Премиър лийг ще наруши договор за милиарди, ако първенството не завърши до края на юли

Висшата лига е изправена пред опасността да наруши 3-милиардния договор за телевизионни права, в случай че английският шампионат не завърши в пълния си обем до края на юли. Според условията в контрактите, подписани със "Скай Спортс", "Би Ти Спортс", както и компаниите, откупили правата за излъчване на Премиър лийг в чужбина, цялата заложена програма трябва да бъде реализирана до 31 юли. От 1 август е в сила договорът за новия сезон. 

Клубовете трябва да изиграят по още девет или десет мача, за да се изпълни цялата програма, състояща се от 38 кръга. В противен случай загубите могат да достигнат до 750 милиона паунда. Поради тази причина на срещата на клубовете в четвъртък ще бъде направено всичко възможно да се вземе решение, което да рестартира сезона възможно най-скоро. 

За момента първенството е спряно до 3 април, но утре ще стане ясно дали този срок ще бъде удължен. По всяка вероятност ще се случи точно това, а първенството ще се доиграе през юни и юли. За да даде възможност шампионатите да завършат точно в този срок, днес УЕФА взе решение да отложи Евро 2020 с една година. 

За да бъде взето някакво решение в четвъртък за това как и дали ще продължи сезонът, то трябва да получи подкрепата на поне 14 от 20-те клуба в Премиър лийг. 


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти