Клубовете от Премиър лийг обмислят 50-процентно намаление на заплатите

Клубовете от Премиър лийг обмислят 50-процентно намаление на заплатите
Кирил Домусчиев: Вече съм здрав!
Кирил Домусчиев: Вече съм здрав!

Намаляване наполовина на заплатите на играчите обмислят клубовете от английската Премиър лийг заради пандемията от коронавирус, информира The Telegraph.
Звездите на Левски се отказват от огромна сума в полза на клуба Подобно решение не може да бъде взето еднолично и затова ще се наложат преговори с профсъюза на играчите, за да бъдат убедени. В момента футболът на Острова е спрян и не генерира приходи.
"За нас е важно играчите да осъзнаят защо се налага това. Трябва да бъдем рамо до рамо в тази ситуация", казва  ръководител на клуб пред изданието.
Борбата на спорта с Covid-19 (новините на живо към 23:00) Въпросът за намаляването на заплатите ще бъде обсъждан най-вероятно на 3 април, когато е насрочена следващата видеоконферетна връзка между клубовете от Премиър лийг. Датата 3 април не е избрана случайно, тъй като на 4-и изтича първоначално наложената пауза в шампионата, като новото отлагане е до май.
По последни данни броят на заразените с коронавирус по света е над 404 020. Смъртните случаи са най-малко 18 259. Страните, в които бяха регистрирани най-много смъртни случаи през последните 24 часа, са Италия със 743 нови смъртни случая, Испания с 514 и Франция с 240.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички