Нападателят на Инвърнес Николай Тодоров пред Sportal.bg: За мен ще е чест да играя за България

Нападателят на шотландския Инвърнес Николай Тодоров разказа каква е ситуацията на Острова с пандемията от коронавирус.

В интервю за Sportal.bg той изрази разочарованието си, че не може да играе, но пък и подчерта, че за него здравето на хората е по-важно от всичко останало.

"В Шотландия е същото като в другите страни. Ангажирани са само хората, които имат важна работа в този момент. Като лекарите, служителите в аптеките и хранителните магазини. Първенството не се играе. Всеки от нас тренира по индивидуална програма, която ни е дадена от клуба, но ситуацията е страшна. Така бих я описал. Засега няма информация, кога ще започне първенството. Всички чакаме с нетърпение, но здравето на хората по света е много по-важно, отколкото една игра, отколкото една заплата. Тези мерки трябваше да се вземат по-рано", каза нападателят на Инвърнес.

23-годишният футболист сподели също така, че за него би било чест и да носи екипа на българския национален отбор по футбол, но когато го заслужи.

"Аз винаги съм смятал, че даден футболист трябва да играе редовно на клубно ниво и да се докаже в своя тим. За мен ще е чест да нося фланелката на България, но аз трябва първо да се докажа в моя отбор. Тръгнал по този път. Имам 7 гола през сезона и напоследък започнах да играя редовно. Жалко, че паузата заради вируса спря шампионата, но както казах здравето на всички е по-важно", заяви Тодоров.

Роденият в Плевен футболист има шанса да отиде на Острова още през 2014-а година, когато преминава в Нотингам Форест.

Ники Тодоров донесе драматична победа на Инвърнес с гол в 92-рата (видео)
Ники Тодоров донесе драматична победа на Инвърнес с гол в 92-рата (видео)

Следват периоди на преотстъпвания в няколко клуба, както и кратък престой във Фолкърк, преди да се озове в сегашния си тим Инвърнес, който се намира на второ място в Чемпиъншип на Шотландия и е основен кандидат за елита. А ето как се е стигнало до преминаването му на Острова:

"Заминах да се пробвам и се получи, но не е точно както си го представяме като малки или както някои хоро отстрани. Пътят до успеха е пълен с препятствия и  със сълзи, но стига да го искаш достатъчно силно, мисля, че е възможно за всеки един млад играч", каза нападателят на Инвърнес.

Николай Тодоров определи тима си като клуб, в който се работи изключително професионално. Това е отбор с традиции в елита на Шотландия, а преди 5 години тима спечели и купата на страната.
Милен Пейчев

Още от БГ Футбол

Виж всички