Повечето световни медии приеха положително новината за отлагането на Токио 2020

Повечето световни медии приеха положително новината за отлагането на Токио 2020

Световните медии приеха положително новината за отлагането с година на Летните олимпийски игри в Токио.

"Официално е: Олимпийските игри в Токио са отложени за 2021 година", написа на първа страница най-голямото англоезично издание в Япония "The Japan Times", като така зададе тона и за другите големи медийни брандове.

Най-тиражният вестник в САЩ - "USA Today" акцентира, че "отлагането на Олимпийските игри ще си струва чакането", тъй като ще даде повече време за пълноценна подготовка на атлетите.

Канадският вестник "The Star" прави ретроспекция на останалите случаи в историята, в които олимпийски игри не са се състояли по една или друга причина със заглавие "Поглед към Олимпийските игри, които не се случиха".

Британският вестник "Гардиън" цитира местни атлети, които казват, че "това е нещо по-голямо от всеки от нас" и подкрепят напълно решението за отлагане.

Подобно е отношението и в Австралия, където националната телевизия "ABC" също прие радушно отлагането и го определи като единствено разумно решение.

"Индипендънт" е един от малкото критични гласове, който казва, че времето на Токио и Международния олимпийски комитет за взимане на правилно решение е било изтекло. Друг подобен коментар има на страниците на "Метро Спорт", който заявява, че "Отлагането на Олимпийските игри е катастрофално решение", тъй като ще доведе до логистичен и икономичесски кошмар за Япония.

Някои от най-тиражните издания в Азия също коментират темата с отлагането на Игрите, като "China Daily" се фокусира върху финансовите измерения на решението, а "Indian Times" поставя под съмнение провеждането на най-големия спортен форум дори и през 2021 година, тъй като не вижда точна дата, на която да бъде сигурно, че светът се е преборил с кризата с коронавируса COVID-19.

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти