Бивш роден съдия: След кризата няма да има търтеи във футбола

Бивш роден съдия: След кризата няма да има търтеи във футбола

Бившият международен съдия и член на Атлантическия съвет Христо Ристосков коментира за Faktor.bg тежката ситуация, в която се намира в момента футболът, както и трусовете в международната ситуация заради кошмара на коронавирус.

„Световният футбол няма да бъде същият след този случай, а загубите ще са огромни. Поздравления на шефа на УЕФА Чеферин, който е сравнително млад човек за този пост, но успя да вземе сравнително адекватни мерки. Както виждате, мачът ни с Унгария ще бъде отложен, както и Европейското първенство, но съм сигурен, че футболът ще се завърне в своя блясък и ще бъде отново социален феномен. Убеден съм, че след края на епидемията ще има промени във футбола и ще дойдат по-гъвкави хора. Вече нямаме нужда от търтеи, които да прибират само тлъсти комисионни и само да се возят на самолети“, категоричен е Ристосков.

„С отмяната на Европейското първенство може би ще има някаква промяна в календара и за Световното, но съм сигурен, че шефовете на самите конфедерации ще седнат и ще се разберат. Моите адмирации за Чеферин, тъй като след разпада на Съветския съюз и бивша Югославия, до 1989 г. УЕФА имаше 26 страни членки, а сега са 55. Факт е, че и Израел, и Азербайджан, и Казахстан играят в нашата конфедерация. Аз съм сигурен, че един ден Чеферин ще бъде новият президент на ФИФА. Зависи от федерациите и от нормативните уредби как ще се развият първенствата оттук нататък. Лошо впечатление прави например, че Турция, в условията на такъв проблем да продължава първенството си, не е сериозно. У нас е твърде възможно първенството да се доиграе без плейофи и така например да бъде определен кой ще е шампионът. Това е единият от вариантите, който обсъжда БФС и той никак не е лош“, казва още атлантикът.

„Вече обаче мерките и правилата по стадионите ще са съвсем други. Критериите на големите играчи като спонсорите и ръководителите ще бъдат други. Аз съм сигурен, че човечеството е достатъчно напред и ще се справи с тази ситуация. Трябва да сме по-дисциплинирани и отговорни един към друг. Това важи особено за пенсионерите: хора, стига сте шетали като невестулки и си седнете на задниците вкъщи. Трябва да има дисциплина“, допълни Христо Ристосков.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички