Гледай на живо

Старт на инициативата "София - световна столица на спорта 2024"

ФИГ подкрепя евентуалното отлагане на Олимпийските игри в Токио

ФИГ подкрепя евентуалното отлагане на Олимпийските игри в Токио

Международната федерация по гимнастика (ФИГ) подкрепя решението на Международния олимпийски комитет (МОК) за обсъждане на алтернативни варианти за провеждането на Олимпийските игри в Токио 2020, съобщават от централата. Форумът е планиран за периода между 24 юли и 9 август.

По-рано днес Йоширо Мори, председател на организационния комитет на Токио 2020, изрази увереност, че Игрите в Токио няма да бъде отменени, отбелязвайки, че има възможност за отлагане на събитието. В неделя президентът на МОК Томас Бах обяви, че решението дали Олимпиадата ще бъде отложена ще бъде взето в рамките на следващите четири седмици.

"Международната федерация по гимнастика приветства решението на Изпълнителния комитет на МОК да проучи различни варианти за провеждането на олимпийските игри в Токио 2020. Олимпийските игри са най-голямата мечта за всички спортисти и ние сме длъжни да направим всичко възможно, за да им помогнем да я осъществят. ФИГ се стреми да направи всичко възможно като адаптира календара на състезанията по гимнастика до взимане на окончателно решение, което трябва да бъде най-вече в интерес на спортистите", каза президентът на ФИГ Моринари Ватанабе.

Още от Пекин 2022

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти