Ирландия и Хърватия също пожелаха отлагане на Олимпиадата

Ирландия и Хърватия също пожелаха отлагане на Олимпиадата

Всички в Олимпийската федерация на Република Ирландия вярват, че Олимпиада 2020 в Токио ще бъде отложена, призна изпълнителният директор Питър Шерърд.

"Нашето виждане в момента е, че Игрите ще бъдат отложени. Ние в момента само можем да поздравим МОК за факта, че вече започнаха да поставят на първо място сигурността на състезателите и да разглеждат възможността за пренасрочване на събитието за по-късна дата", каза Шерърд пред националната телевизия РТЕ.

"Имайте предвид колко много хора са склонни да участват на Игри догодина. Не трябва да се пренебрегва този факт", допълни шефън на олимпийската централа.

Друг олимпийски шеф, който мисли в тази посока е, този на Хърватия - Златко Матеш. "Никой не иска Игрите да се отлагат, но мисля сме съвсем близо до такъв сценарий. Още повече, че за момента аз го виждам като единствен вариант. Целият спорт в Европа е спрял и никой не знае кога състезанията ще се възобновят. Мисля, че не е възможно Игрите да се проведат в указаните срокове и ще бъдат отложени с няколко месеца", казва Матеш.

Преди него с молби за отлагане на Лятната Олимпиада в Токио излязоха Бразилия, Колумбия, Норвегия, Словения, Федерацията по лека атлетика на САЩ, федерациите по футбол и по лека атлетика на Испания. Канада и Австралия директно заявиха, че няма да изпратят отбори.

Още от Пекин 2022

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти