Гледай на живо

Евро 2020: Белгия - Русия 2:0 /почивка/

Японска футболна звезда се уплаши и отказа да носи факела на Токио 2020

Японска футболна звезда се уплаши и отказа да носи факела на Токио 2020

Японската футболистка Наоми Кавасуми заяви днес, че напуска щафетата по пренасянето на Олимпийския огън за Токио 2020, тъй като се страхува да не се зарази с коронавирус или пък да зарази други участници. Футболистката се прибира в Япония от САЩ и предпочита да спази карантината.

Кавасуми е една от най-големите спортни звезди в Япония, особено популярна след като помогна много на тима да спечели първата Световна титла през 2011-а година. В момента тя играе в женската МЛС за отбора на Ню Джърси Скай Блу. Базата на тима е близо до Ню Йорк, където се наблюдава скок на коронавирусните инфекции.

"Поради експанзията на COVID-19 аз реших да се оттегля от щафетата. Взех това решение, за да не създавам излишни проблеми за моя отбор или за феновете, написа Кавасуми в туитър-профила си.

Канада стана първата страна в света, която официално обяви, че няма да изпрати отбор в Токио, ако игрите се проведат в предвидените дати 24 юли- 9 август. Австралия обяви, че не може да събере отбор и призова Игрите да се преместят за 2021-а година.

Още от Токио 2020

Виж всички