Гледай на живо

ЕВРО 2020: "Трето полувреме" преди Италия - Уелс и Швейцария - Турция

АЕК спря италиански футболист да се прибере при новородената си дъщеря

АЕК спря италиански футболист да се прибере при новородената си дъщеря

Футболистът на АЕК Даниеле Верде даде обширно интервю пред италианския вестник „Il Mattino”. Крилото на гръцкия тим обясни тежката ситуация, в която се намира, заради критичното положение в Италия, което е много по-опасно от това в цяла Европа заради COVID-19.

Футболисът от Наполи иска да се върне обратно в страната си, за да бъде близо до съпругата и дъщеря си, но АЕК не го пуска да напусне Гърция, заради карантината, която е обявена в страната и неговата лична защита от евентуално заразяване с опасния вирус. Същото му е казал и треньорът на тима от Атина Масимо Карера.

„Кафенетата и ресторантите все още са отворени, но хората са с маски. Искам да се прибера в Наполи да видя съпругата и дъщеря ми, но от АЕК не ме пускат. Те казаха на всички футболисти от отбора да стоят в Гърция. Говорих и с моя треньор, който също е италианец. Той ми каза, че когато се върна обратно трябва да бъда изолиран две седмици и така ще загубя време, за да вляза обратно в добра форма. След това аз започнах да мисля, че е по-добре да предпазя себе си и семейството ми и да не ходя никъде. Имам бебе на два месеца и най-вероятно, ако се прибера няма да ми дадат шанс да бъда близо до детето ми, за да го предпазя от евентуално заразяване.”, сподели играчът на АЕК.  


Снимка: Eurokinissi

Още от Футбол свят

Виж всички