Ковингтън се чуди защо са отменили събитията на UFC

Ковингтън се чуди защо са отменили събитията на UFC

Колби Ковингтън смята, че е грешка да се отменят следващите три събития на UFC заради пандемията от коронавирус. В понеделник президентът на UFC, Дейна Уайт заяви, че отменя следващите три състезания, които бяха планирани за Лондон, Кълъмбъс и Портланд. Причината разбира се е пандемията, рисковете от струпването на много хора на едно място и големите рестрикции. Ковингтън обаче не одобрява тези решения и вярва, че хората действат ирационално.

"Не мисля, че това беше правилния ход," каза Ковингтън. "Мисля, че ние сме здрави професионални атлети. Вече правим нещо достатъчно опасно - заключват ни в клетка и се бием. Това не е ли по-опасно от един малък грип, който върлува сега? Мисля, че хората трябва да са запознати с това, което се случва, да си мият ръцете, да има малко дистанция и това е всичко.

Но ние като професионални атлети поемаме много по-голям риск. Имам фенове от Китай, който ми казаха, че са си стояли по домовете за 30 дни в карантина и не е имало нови случаи скоро и всичко било под контрол. Всички се паникьосват излишно и действат ирационално. Трябва да разберем, че всичко е под контрол и Америка, най-великата страна на света, ще се справи и всичко ще си е нормално пак."

mma.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти