НЙ Метс също може да остане без треньор покрай кражбата на сигнали

НЙ Метс също може да остане без треньор покрай кражбата на сигнали

Ню Йорк Метс може да стане третият клуб от МЛБ, разделил се със своя мениджър вследствие на шумния скандал за кражба на сигнали във Висшата лига през 2017 и 2018 г. Крак повлече Хюстън Астрос, който освен треньора Ей Джей Хинч уволни и генералния мениджър Джеф Лъноу. След това Бостън Ред Сокс освободи Алекс Кора, замесен в измамата и в двата клуба в двата поредни сезона.

Сега "гражданите" са пред дилемата дали да задържат току-що назначения Карлос Белтран, който също беше посочен като главно действащо лице в схемата на "астронавтите" от 2017 г. Според източници на ESPN ръководството на нюйоркчани трескаво обмисля ситуацията и е много вероятно до дни да обяви раздялата с 42-годишния пуерториканец.

Белтран прекрати състезателната си кариера като играч на Хюстън именно след шампионския сезон 2017. Данните от последвалото разследване срещу клуба сочат, че бившият аутфилдер е бил сред най-активните играчи на Астрос, дирижирали кражбата на сигнали от противниковите отбори под координацията на тогавашния коуч на скамейката Алекс Кора.

Откакто в понеделник Карлос Белтран беше поименно цитиран в доклада на комисионера Роб Манфред, от Метс по никакъв начин не са декларирали подкрепа към своя нов мениджър. Което само засилва подозренията, че 3-годишният му договор (2020-2022) може да бъде прекратен още преди на практика работата на треньора новобранец да е започнала.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти