Шампион с Хюстън: Очевидно измамихме всички

Шампион с Хюстън: Очевидно измамихме всички

Бившият кетчер и DH на Хюстън Астрос Евън Гатис стана първият бейзболист на тима, който в прав текст обяви, че спечелената през 2017 г. шампионска титла в МЛБ е плод на измама. 33-годишният ветеран, който прекрати кариерата си през 2019 г., говори открито в подкаста 755 Is Real на американския спортен сайт TheAthletic.com:

"Всеки иска да е най-добрият играч в ши*ания свят. А ние мамехме всички със сигурност. И очевидно измамихме бейзбола и измамихме феновете. Феновете се чувстват излъгани. А аз се чувствам зле заради феновете. Не търся симпатия или нещо такова. Ако нашето наказание е да бъдем мразени от всички завинаги, все тая. Не знам какво трябва да се направи, но нещо трябва ши*ано да се направи. И аз разбирам, че не е ши*ано достатъчно да кажем, че съжаляваме. Ясно ми е."


Заради безпрецедентния скандал с кражба на сигнали от противниковите тимове посредством използване на електронна техника в реално време, мениджърът на Хюстън Ей Джей Хинч и генералният мениджър Джеф Лъноу получиха едногодишна забрана да работят в Мейджър лийг. Клубът пък бе глобен с максималните $5 млн. и беше лишен от правото си на избор в първите два кръгa на аматьорския драфт през 2020 и 2021 г.

Своята работа загубиха също мениджърите на Бостън Ред Сокс – Алекс Кора, и на Ню Йорк Метс – Карлос Белтран, които през 2017 г. бяха част от шампионския екип на "астронавтите" съответно като коуч и играч. Нито един от състезателите на тима обаче не получи персонална санкция. Комисионерът Роб Манфред пък беше категоричен, че лигата няма да отнеме титлата на Астрос.


"Не можем да погледнем в моралния компас и да кажем, че това е било правилно – добави Гатис, който през 2017-а изигра 84 мача в редовния сезон и батира средно .263 с 12 хоумръна и 55 RBI, а в плейофите удари .267 с един хоумрън и 3 RBI в 11 мача. – Няма как да изкривим реалността. Беше нередно от гледна точка на състезанието, не само на бейзбола. Излезе извън ши*ан контрол. Прее*ахме всичко и това не беше правилно. Не ме разбирайте погрешно, аз съм много щастлив, че спечелихме Световните серии. Но сега е малко по-различно. Ние мамехме, няма как да се чувстваме добре. Опитвам се да извлека нещо позитивно от това, освен че вече всички знаят. Но, по дяволите, МЛБ ни наказа. Може би не играчите, но всеки ще трябва търпи освиркванията и всички ла*на и да бъде боксова круша. Ясно ми е. Разбирам защо сте ядосани."

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти