Пътят към вратата се оказа неоткриваем за Хебър и Крумовград

Хебър и Крумовград завършиха наравно 0:0 в двубой от 13-ия кръг на efbet Лига. Мачът се игра на Спортен комплекс "Никола Щерев - Старика" поради ремонт на тревното покритие на стадиона в Пазарджик. Главен съдия на срещата бе Венцислав Митрев.

Символичните домакини имат само един успех от началото на сезона, постигнат срещу Берое (3:1) в началото на септември. Отборът е с нов наставник в лицето на Бруно Акрапович, който вече дебютира начело на "гробарите" - при минималната загуба от Черно море в предния кръг.

В 8-ата минута Серкан Юсеин изведе Момчил Цветанов зад отбраната на Хебър, а той веднага даде успореден пас към Матеус Енрике, който отбеляза в опразнената врата. Веднага обаче страничният съдия вдигна своя флаг за засада заради нередовна позиция на Цветанов. В 33-ата минута добър удар на Матеус Енрике по земя, насочен в долния десен ъгъл на вратата, беше отразен от стража на Хебър.

В 36-ата минута Диаманка се пребори отлично на втория етаж и свали с глава към Макни, който излезе на чиста голова позиция. Последва удар на нападателя, при който Янко Георгиев не трепна и изби в корнер. Три минути по-късно можехме да станем свидетели на един от най-красивите и в същото време комични голове за сезона. Джуниет Али пробва от центъра да прехвърли вратаря на Хебър, който се спъна и беше преодолян от топката. Тя обаче се отби в страничната греда и отказа да влезе във вратата.

Полувремето завърши с положение за Хебър. Диаманка влезе остро в наказателното поле, но ъгълът му бе малък и стреля право в Янко Георгиев. В 54-ата минута капитанът на Хебър Мартин Михайлов засече топката с глава след центриране от корнер, но в удара му нямаше необходимата точност. В 69-ата минута Матеус си нагласи топката на удобния десен крак, но шутът му изневери. Минута по-късно Шейх Диаманка проби отляво и направи нещо средно между удар и центриране. Топката беше насочена успоредно на голлинията право към Николай Николаев, но Момчил Цветанов изчисти под носа му.

Стартови състави:

ХЕБЪР: 97. Марсио Бразао, 44. Николай Николаев, 55. Мартин Михайлов, 23. Калоян Пехливанов, 18. Радослав Терзиев, 21. Божидар Пенчев, 19. Георги Стайков, 15. Уилям Фонкеу, 10. Атанас Кабов, 70. Набил Макни, 29. Шейх Диаманка;

КРУМОВГРАД: 1. Янко Георгиев, 5. Матей Шимич, 24. Лазар Марин, 44. Божидар Кацаров, 7. Момчил Цветанов, 2. Джуниет Али, 25. Станислав Работов, 13. Диего Рапосо, 10. Серкан Юсеин, 9. Рафаел Фуртадо, 70. Матеус Енрике;

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти