В Спартак (Плевен) очакват документите на двама нигерийски футболисти

Старши треньорът на Спартак (Плевен) Красимир Бислимов съобщи, че подготовка с тима водят двама футболисти от Нигерия, но те все още не са картотекирани, тъй като се очакват документите им.

"С отбора тренират двама млади талантливи нигерийци, но очакваме все още техните документи, за да могат да се включат в игра. Знаете, че не можем да си позволим скъпи футболисти. Имаме трима опитни играчи. Останалите са под 25 години", каза наставникът пред БТА преди днешния домакински мач от 14-ия кръг на Втора лига срещу Струмска слава.

Спартак (Плевен) загуби титулярен защитник

"Излизаме за победа, както във всеки мач. Искаме да затвърдим добрата игра, която показваме в последните срещи", добави той.

Специалистът няма да може да разчита на нападателя Преслав Антонов, който е с контузия в глезена, както и на десния бек Димитър Калчев, който е с разтежение на бедрото, получено по време на сблъсъка с Беласица Петрич в събота.

"Имаме респект към Струмска слава, но искаме да ги победим. В състава завръща полузащитникът Руси Чернаков, който изтърпя наказание", каза още треньорът на плевенчани.

След 13 изиграни кръга Спартак заема 10-о място в класирането с 19 точки и изглежда до края на сезона амбициите пред тима са той да запази позициите си.

"Целта в първенството ни е да останем и да затвърдим мястото си във Втора лига. Аз съм първият човек, който иска да атакуваме Първа лига. Но истината е, че нямаме финанси и условия, за да го направим. Големият проблем в Плевен е да се направят игрища, където да се тренира. Да се направи стадионът, за да можем, ако атакуваме Първа лига, да имаме къде да играем. Всички покрай нас си направиха стадиони. Ние имаме едно изкуствено игрище. Там тренираме деца, мъже, всички", коментира Бислимов.

"Когато искаш да привлечеш един футболист, той гледа къде отива, къде тренира. Когато играеш на лош терен, има контузии. Не можеш да играеш бърз и динамичен футбол. По отношение на терените сме трагедия", заключи старши треньорът на плевенския Спартак.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти