150 таекуондисти от 6 държави със заявка за тренировъчния лагер на звездата Бианка Кук

Над 150 състезатели от 6 държави - България, Великобритания, Германия, Швеция, Румъния и Гърция са подали заявка за участие в лагера с трикратната световна шампионка по олимпийско таекуондо Бианка Кук. Кампът, който ще се проведе от 8 до 10 ноември в залата по хандбал в Националната спортна академия „Васил Левски“, се организира от таекуондо клуб „Херея“, в лицето на Пламен Трънски, Станимир Лазаров и Ангел Кирчев.

„За нас не беше много трудно да ги убедим, тъй като имаме колегиални взаимоотношия покрай Денис Димитров и Калина Бояджиева, които са елитни състезатели. Те са ходили на лагер сборове заедно с Бианка в Манчестър. Срещали сме се по големи състезания и беше въпрос на личен контакт и приятелски отношения. Много сме щастливи, че те се отзоваха на поканата, за да предадат своя опит на българските състезатели и треньори“, сподели Ангел Кирчев – президент на таекуондо клуб „Херея“ и допълни:

„Децата ще бъдат разделени на 2 групи – деца/кадети и юноши/мъже. Лагерът е подходящ както за по-напреднали, така и за начинаещи. Определено има какво да се научи от цялостното отношение, поведение, начин на водене на тренировка. Провеждането на такива лагери в нашата страна ни изкарва на съвсем друго ниво в очите на останалите държави, които развиват таекуондо. Това е един  сигнал, че тук в България се случва нещо хубаво в света на спорта и в света на таекуондо и ще бъде от полза за всички. Треньорите също могат да научат много от тях и то не само за воденето на тренировката, за тренировъчния процес, но въобще за цялостното отношение към децата“.

Ангел Кирчев коментира и състоянието на Калина Бояджиева, която се контузи през февруари и претърпя тежка операция на коляното.

„Възстановяването на Калина върви много добре. Още не сме решили със сигурност дали да направи едно контролно състезание на края на годината. Обмисляме да участва през декември на „Херея оупън“ . Целта ни е да пробва и да усети джоджанга, но нейното възстановяване върви много добре и тя се чувства отлично. Дай Боже, следващият състезателен сезон да бъде готова и да постига големи успехи.  Световното първенство е голямата ни цел и подготовката ще бъде насочена точно за него“.

Президентът „Херея“ сподели, че традиционният турнир, който клубът организира за първа година, ще се проведе в град Сливница.

„Ще го проведем в два дни – на 7 и 8 декември. В зависимост от броя на участниците ще преценим колко игрални полета ще има. Очакваме около 700 състезатели от 7 или 8 държави. Към момента има записани около 280 спортисти, но има още време. Крайният срок за подаване на заявки е последния петък на ноември“.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти