ЦСКА - София уважи празника на военния парашутист

За поредна година ЦСКА - София уважи празника на военния парашутист, който традиционно се чества на 18 октомври. Легендарният вратар Георги Велинов, административният директор Стоян Орманджиев, отговорникът по сигурността Радослав Сотиров и шефът на международния отдел Боряна Стойчева присъстваха на днешния тържествен военен ритуал и поднесоха почетен венец от името на клуба пред паметната плоча на загиналите парашутисти на площад "Народно събрание".

Те бяха поканени от генерал-майор Явор Матеев, който е командир на силите за специални операции на Българската армия. Събитието бе уважено и от президента на България Румен Радев.

На 18 октомври 1944 година Парашутната дружина от състава на Първа Българска армия участва за първи път в реални бойни действия в района на височината Стражин. През 1994 година тази дата официално е определена за Ден на военния парашутист.

Военните от Специалните сили бяха част от празненствата по случай 70-годишния юбилей на клуба, а няколко пъти футболисти на ЦСКА бяха гости на поделението в Пловдив. На гърба на официалната фланелка на ЦСКА от миналия сезон присъства и детайл на бойното знаме на ССО, което бе подарено на клуба и съпътства тима във всеки мач.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти