Илиан Илиев: Нямаме мач с "паркиран автобус", искаме победи!

Националният селекционер Илиан Илиев даде пресконференция в Белфаст, където утре "лъвовете" излизат срещу Северна Ирландия в среща от Лига на нациите. Варненският специалист сподели вижданията си преди важния мач.

"Северна Ирландия е отбор, който се подмладява. Процесите им вървят добре, имат добро поколение, имат скорост, трябва да отговорим на това предизвикателство. Групата ни е много завързана, за да броим точките. Една загуба може да те свали, а победа да те изстреля на челото. Близо сме в класирането, това е важен мач. Най-важното е отборът да придобие някакво самочувствие и стил, половината от тези равни мачове ако бяхме победили, а другите - загубили, щях да съм повече доволен. Тези равенства не ни дават задоволство, нужни са ни победи.

Митов: С всеки лагер сме по-близо до целта

Като правехме групата знаехме, че може да се случат тези липси, повикахме допълнително момче. Липсва ни много Илийката, бяхме направили една основа, имаме идея как да излезем. Трябва да отговорим на агресията на Северна Ирландия, да свалим топката, не може непрекъснато да се отбраняваме. Фактът е, че от медицинския щаб на Левски казаха, че Кристиан Димитров е контузен и трябва да вярваме. Знаем стила на Северна Ирландия, трябва да отговорим, но и трябва да се опитаме да задържим топката. Мачът започва 0:0, после не знаем какво ще се случи. Нямаме мач с паркиран автобус, това е мач, в който всичко може да се случи. Дано утре не сме на "Титаник", каза Илиан Илиев.

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти